Fitoterapia este probabil forma cea mai veche de  tratament, ale cărei începuturi se situează încă în paleolitic.  În prezent, fitoterapia a devenit o ştiinţă modernă şi o ramură  a ştiinţelor medicale.

        Fitoterapia presupune utilizarea plantelor medicinale în  scop terapeutic - are o vechime de mii de ani şi o eficienţă  deja dovedită. Ea foloseşte plantele sub formă de extracte  totale, spre deosebire de medicina alopată care recomandă  doar substanţe extrase din plante.

        Printre avantajele ei se numără accesibilitatea (plantele sunt uşor de procurat şi ieftine), acţiunea blândă şi lipsa efectelor adverse (când se respectă dozele adecvate), tratarea bolnavului ca întreg (plantele au efecte fizice şi psiho-emoţionale şi echilibrează organismul la toate nivelele). Plantele medicinale se pot folosi în paralel cu medicamentele alopate (cu câteva mici excepţii, la care trebuie să se ţină seama de antagonismul dintre unele medicamente - de exemplu anticoagulantele-şi unele plante).

        Tratamentul cu plante medicinale dă rezultate foarte bune în afecţiunile uşoare, funcţionale sau în stadiile incipiente ale bolilor. În bolile cronice, în care a apărut deja afectarea organică, fitoterapia are un rol adjuvant şi poate contribui la o parţială reversibilitate a simptomelor sau leziunilor.

Răspund bine la tratamentul fitoterapeutic următoarele boli:

- ulcerul gastro-duodenal, colicistita cronică acalculoasă, dischinezia biliară, hepatite cornice,    enterocolita, colonul iritabil, constipaţii.

- pielonefrite acute şi cronice, cistite, nefrolitează.

- bolile psihosomatice, nevrozele, insomnia, tulburările de memorie la vârstnici.

- stările de stres şi epuizare, carenţele în anumite vitamine şi minerale.

   Medicul specialist în domeniul fitoterapie chineze din Republica Populară Chineză, cu o bogată experiență de activitate  Vă va asigura tratamentul la cele mai înalte standarde internaționale prin aplicarea tehnicilor specifice medicinei  tradiționale chineze.

Costuri

Denumirea serviciilor Unitatea de măsură Tarif (lei, MD)
Consultaţia primară a medicului fizioterapeut-fitoterapeut 1 primire 31
Consultaţia repetată a medicului fizioterapeut-fitoterapeut 1 primire 17

 
 
ADRESA NOASTRĂ
str. Testemiţanu 26/1
Map
 
 
 
PROGRAM DE LUCRU
LUNI - VINERI: 8.30 - 16.30
Pauză:12.00 - 13.00
 
 
 
PROGRAMARE
Pentru programare apelaţi telefonul registraturii

tel 022205585


În cazul în care nu puteți să vă prezentați la vizita programată, vă rugăm să ne anunțați pentru anularea sau reprogramarea vizitei.Ministerul Sănătății al
Republicii Moldova
Universitatea de Stat de Medicimă
și Farmacie "Nicolae Testemițanu"
din Republica Moldova
Compania Națională de
Asigurări în medicină
 
© 2011 IMSP Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF "Nicolae Testemițanu" Logo & Website design RT Design Studio Development Artsintez Media